Техніка безпеки при роботі на мінітракторі

19 груд. 2017 10:35:53
Техніка безпеки при роботі на мінітракторі

З появою міні-техніки у приватних господарствах та поширенням її у промислових масштабах виконання робочих завдань у комунальній та аграрній сферах полегшилось у рази.

Не залежно від того наскільки досвідченим є власник мінітрактора, він повинен знати правила техніки безпеки, завжди пам’ятати та дотримуватись їх задля збереження власного здоров’я та життя.

Особливості експлуатації

Перед початком роботи мінітрактор повинен пройти обкатку згідно з передбаченими порадами виробника. Варто детально ознайомитись з інструкцією по експлуатації, адже імовірність того, що техніка прослужить довше є набагато вищою у тому разі, якщо користуватись нею будуть відповідно до всіх вимог.

Оператор мінітрактора повинен бути переконаний у надійності та справності всіх елементів комплектації. У разі необхідності заміни несправних деталей допустимо використовувати лише деталі зі списку рекомендованих виробником.

При роботі на мінітракторі необхідно дотримуватись пожежної безпеки. Під час здійснення заправки слід не допускати потрапляння палива на двигун. Зберігати й переносити мастила та інші легкозаймисті речовини дозволено тільки у закритих ємностях.

Заборонено палити або використовувати відкритий вогонь на територіях стоянок мінітракторів, поруч з працюючою технікою та у місцях зберігання мастил і палива.

Безпечна та результативна робота значним чином залежить від якості та стану шин. Необхідно контролювати рівень їхньої забрудненості, періодично очищувати від бруду та дотримуватись допустимих норм тиску.

 

Вимоги до оператора

Водієм трактора може бути особа, яка досягла 14-річного віку, обізнана про основний принцип роботи техніки та володіє всіма необхідними навичками для здійснення робочої діяльності. Також водій повинен мати відповідний зовнішній вигляд. Для комфортної роботи передбачено такі спеціальні елементи комплектації як навушники, окуляри та рукавиці. Також рекомендується приділяти важливу увагу вибору взуття та штанів.

Особливо суворо забороняється управління мінітехнікою у стані алкогольного сп’яніння, оскільки це може призвести до аварійної ситуації та загрози життю водія.

Корисні поради

Для того, щоб робота на мінітракторі була комфортною та приносила задовільний результат, варто взяти до уваги і таке:

• Не застосовувати техніку в умовах поганого освітлення чи за несприятливої погоди;

• Дотримуватись допустимої швидкості при виконанні як аграрної, так і комунальної діяльності;

• Не забувати знижувати швидкість на поворотах;

• Контролювати стан мінітрактора, навісного та причіпного обладнання, регулярного його чистити.

 

Наша пропозиція

Компанія «Трактор №1» є надійним постачальником якісної техніки не лише від вітчизняних виробників, а й від корейських, китайський та японських брендів. Крім можливості купити мінітрактор на сайті або одному з представництв України, розташованих у таких містах як Львів, Стрий, Чернівці, Івано-Франківськ, Луцьк та Мукачево, кожен клієнт може отримати кваліфіковану консультацію від досвідчених та професійних працівників. Менеджери «Трактор №1» завжди готові надати необхідну інформацію, пов’язану з експлуатацією тракторів, правилами техніки безпеки та здійсненням покупки.