Система охолодження мінітрактора

22 трав. 2018 17:53:31
Система охолодження мінітрактора

Для того, щоб техніка справно працювала та приносила користь, власники повинні бути обізнаними у особливостях її конструкції та імовірності поломок для їхнього оперативного уникнення. Це стосується абсолютно всіх частин конструкції, зокрема системи охолодження.

Що являє собою система охолодження і в чому її особливості?

Система охолодження являється важливою складовою частиною тракторного двигуна, оскільки під час роботи деталі мотору здатні досягати дуже високої температури нагріву. Через часте нагрівання деталі частіше зношуються, їхня міцність зменшується, а кількість поломок – збільшується. Низькі температури також здатні спричинити погіршення роботи машини, бути причиною збільшення обсягу використання палива та зниження потужності двигуна.

Якою буває система охолодження мінітракторів?

Для тракторів застосовують такі види охолодження, як:

-          Водяне;

-          Та повітряне.

Перший вид – водяний – вирізняється кращим відводом тепла, завдяки чому деталі мотору нагріваються значно менше. В свою чергу, повітряна система охолодження займає набагато менше місця, оскільки її конструкція не потребує системи подачі води, радіатора та інших додаткових вузлів. Внаслідок цього, вона має меншу вагу. До того ж, такий тип охолодження набагато легший в експлуатації та обслуговуванні й вірогідність поломки також є набагато нижчою. Повітряна система охолодження дозволяє швидше прогрівати двигун та швидше привести його в дію.

Особливості догляду за системою охолодження мінітрактора

Справність всіх компонентів трактора потребує регулярного охолодження. Двигун та вузли трактора зберігатимуть оптимальну температуру лише у разі особливої уваги та догляду до системи охолодження.

Слід розуміти, що температура охолоджуючої рідини повинна становити близько 90 градусів. Регулювати цей показник доступно завдяки спеціальній «шторці». Категорично заборонено доливати воду в радіатор при ввімкненому тракторі. Це необхідно робити лише за якщо двигун прогрітий і лише тонкою цівкою.

Рівень охолоджуючої рідини в радіаторі слід регулярно перевіряти, а також не забувати про те, що систему охолодження слід промивати водою. Контроль натягу ременів вентилятора, змащення, підшипників та шківа повинен здійснюватись час від часу.

Перед тим, як запускати двигун, слід обов’язково переконатись у тому, що система охолодження заповнена охолоджуючою рідиною на 6-7 см нижче верхньої кромки заливної горловини. Варто також врахувати, що для заправки не можна використовувати посуд, у якому до цього знаходилось масло чи паливо, здатні зсередини покривати стінки плівкою.

В чому полягає наша пропозиція?

Компанія «Трактор №1» - не лише один з найкращих постачальників сільськогосподарської та аграрної техніки, а й гарний порадник у питаннях, пов’язаних з експлуатацією спеціалізованих машин. У наших відділеннях у Львові, Чернівцях, Мукачево, Івано-Франківську, Кропивницькому, Луцьку та Стрию кожен охочий зможе не лише купити мінітрактор, а й отримати кваліфіковану консультацію від наших менеджерів. Поспілкуватись з працівниками «Трактор №1» та отримати відповіді на бажані питання можна і в телефонному режимі. Для цього необхідно зателефонувати за вказаними на сайті номерами гарячої лінії. Також ми пропонуємо вам в онлайн-режимі ознайомитись з асортиментом найкращих японських, корейських та китайських брендів, а саме з такими як:

-          Foton-Lovol;

-          Branson;

-          Chery;

-          Dongfeng;

-          Shifeng;

-          Xingtai;

-          Kioti;

-          Mitsubishi та низкою інших.

Бажаємо вам приємних покупок у нашому онлайн-магазині мінітракторів і сподіваємось на плідну співпрацю з вами!