Про паливо для мінітракторів

18 квіт. 2018 22:15:46
Про паливо для мінітракторів

Паливо являється необхідним та дуже важливим ресурсом живлення практично будь-якої техніки. Мінітрактори не є виключенням. Правильно підібране пальне– гарантія довговічної експлуатації техніки. Саме тому власникам мінітракторів, які мають на меті ефективно використовувати своїх чотирьохколісних помічників, необхідно бути обізнаними про різновиди палива та особливості роботи паливної системи своєї техніки.

Види та особливості палива

Існує два види тракторного пального: літнє та зимове дизельне паливо. Рівень якості кожного з них залежить від кількості води та домішок у складі.

Розрізняють три марки дизельного палива для тракторів:

  1. Літнє ( від 0°С і вище).
  2. Зимове ( від -20°С до -30°С).
  3. Арктичне (від -50°С і вище).

Перед заправленням трактора паливо необхідно залишити у чистих та закритих ємкостях на дві доби. Для покращення роботи двигуна рекомендується також використовувати спеціальні фільтри для палива. Проте з ними необхідно бути особливо уважними, оскільки неправильна експлуатація фільтрів та неналежний догляд за ними не зможе гарантувати задовільного результату. Після фільтрування 10 л пального варто позбавити очищувальний пристрій від води та осаду. Якщо ж було відфільтровано понад 55 л пального - провести повну та ретельну чистку фільтра.

Способи та правила заправлення трактора

Мінітехніку загалом та мінітрактори зокрема можуть заправляти таким чином:

  1. Через введений в бак шланг за допомогою насосу.
  2. За допомогою закритих бідонів;
  3. За допомогою механізованого пристрою для заправки.

Потрібно уважно підходити до контролю рівня палива у баці та слідкувати за тим, щоб він завжди був повний. Це зможе запобігти утворенню конденсату всередині паливного баку та появі корозії.

Під час заправки трактора слід наповнювати паливний бак до позначки визначеного рівня, оскільки є імовірність того, що під час роботи техніки певна кількість палива виллється, а це, у свою чергу, порушить роботу двигуна.

Ще один важливий момент, який слід урахувати перед заправкою техніки – це температура застигання палива.  Її показник повинен бути на 10°С нижче за температуру повітря.

Де купити мінітрактори в Україні?

На сьогоднішній день українські аграрії мають можливість стати власниками техніки від провідних японських, китайських та корейських виробників. І наша компанія «Трактор №1» якнайкраще може у цьому допомогти. На сайті нашого онлайн-магазину представлена продукція від таких компаній, як:

-          Mitsubishi (Міцубісі);

-          Kioti (Кіоті);

-          Branson (Бренсон);

-          Chery Zoomlion (Чері Зумліон);

-          DongFeng (ДонгФенг);

-          Xingtai (Сінтай);

-          Foton Lovol (Фотон Ловол);

-          Bulat (Булат);

-          Shifeng (Шифенг);

-          ХТЗ та низки інших.

Якщо у вас виникнуть запитання з приводу товарів, їх оплати або доставки – звертайтесь за номерами телефонів гарячої лінії. Наші працівники з радістю допоможуть вам у вирішенні будь-яких труднощів.