Сіялка як вид популярного навісного обладнання для мінітрактора

25 вер. 2019 02:16:28
Сіялка як вид популярного навісного обладнання для мінітрактора

Спектр функцій, доступних для виконання сучасними мінітракторами, є дуже розширеним завдяки великому різноманіттю навісного обладнання. Для ефективної та продуктивної праці на землі воно є просто незамінним, тож чи не кожен господар прагне мати в арсеналі доповнення до своєї мінітехніки для посіву та збору урожаю, обробки землі, прибирання території тощо.

Одним з найпопулярніших видів навісного обладнання являються сіялки. До їх появи процес сіяння потребував ручної праці, який нерідко супроводжувався нерівномірним розподілом насіння та надмірними витратами матеріалів й часу. Тож з появою спеціалізованих приладів догляд за господарством став в рази менш енерговитратним та більш результативним.

Види сіялок

Їх класифікують залежно від принципу роботи та, власне, способу сіяння.

За способом сіяння це навісне обладнання поділяється на:

-          пунктирне;

-          рядове;

-          квадратно-гніздове;

-          гніздове;

-          розсіююче.

За принципом своєї роботи сіялки поділяються на два типи:

-          універсальні;

-          та вузкоспеціалізовані.

Другий тип сіялок являє собою спецтехніку, призначену для посіву конкретної культури – кукурудзи, зерна тощо. Її конструкція враховує особливість грунтів, призначених для вирощення певного урожаю, що, в свою чергу, підвищує ефективність роботи мінітехніки й її навісного обладнання.

Чому користуються популярністю?

Сіялки точного висіву – найбільш поширена модель сіялок. Ця техніка дозволяє швидко та просто висадити насіння у попередньо оброблений та підготований грунт. Принцип роботи такий: запуск механізму відбувається завдяки ланцюговому редуктору та вісі грунтозачепів.

Особливість експлуатації у тому, що навісне обладнання такого типу здатне одночасно висіяти насіння відразу у 4 рядки. Це дозволяє в рази швидше та краще впоратись з поставленими завданнями. Сіялки точного висіву використовуються з мінітракторами, потужність яких становить 12 к.с. і вище.

В чому полягає наша пропозиція?

На сайті нашого магазину «Трактор №1» ви знайдете все необхідне для ведення власного господарства. Окрім можливості ознайомитись з асортиментом товарів від перевірених брендів з Японії, Кореї, Китаю та України й купити мінітрактори високої якості, ви можете отримати кваліфіковану консультацію від наших менеджерів, а також домовитись про візит до нашого представництва у Стрию, Чернівцях, Луцьку, Львові, Мукачево чи Івано-Франківську.