Мінітрактор vs мотоблок

29 квіт. 2021 14:53:30
Мінітрактор vs мотоблок

Аграрна сфера в нашій країні користується великим попитом й являється однією з найбільш розвинених. Досягнення відмінних показників й підтримка високого рівня ефективності сільськогосподарської роботи значним чином досягається завдяки використанню різноманітних технологічних розробок, зокрема мінітракторів та мотоблоків. В цій статті ми вирішили детальніше розглянути згадані агрегати й проаналізувати особливості експлуатації кожного з них.

Про мотоблоки

Вибір техніки для роботи на землі залежить від площі ділянки, яку слід обробити, та типу самої діяльності. Власники угідь до 1 гектару, на яких обробки потребує лише певна частина території, обирають мотоблоки. Це пояснюється тим, що за допомогою мотоблоку можна швидко та обережно обробляти землю, при цьому маневруючи між можливими прибудовами, теплицями тощо. Потужність більшості мотоблоків становить 6 – 12 к.с.. Вони можуть бути оснащені системою водяного або повітряного охолодження й працювати на дизельному чи бензиновому двигуні. Обираючи для роботи дизельні мотоблоки, спеціалісти рекомендують надавати перевагу моделям з електричним стартером.

Мотоблоки з водяним типом охолодження мають шість швидкостей вперед та дві назад, чого цілком достатньо для ефективної роботи агрегату з навісним й причіпним обладнанням. Молоблоки, що мають систему повітряного охолодження, мають дві швидкості й задню передачу. Техніку такого типу купують, беручи за пріоритет їхню надійність, маневреність та доступність ціни.

Говорячи про недоліки мотоблоків, слід зазначити, що попри простоту експлуатації агрегата, під час роботи оператор може отримувати велике навантаження на спину та руки.

Про мінітрактори

Мінітрактори – це тип сільськогосподарської техніки з 2-х або 3-х циліндровим двигуном, валом відбору потужності та трьохточечною системою роботи з різним навісним обладнанням. Найчастіше їх обирають власники земельних угідь площею до 2 гектарів, адже потужність та функціонал мінітракторів дозволяє виконувати більш складні та об’ємні роботи.

До переваг техніки цього типу зараховують:

-        повний привід;

-        гідропідсилювач керма;

-        опція примусового блокування заднього диференціалу;

-        можливість відключення переднього мосту;

-        зручність кабіни оператора;

-        висока маневреність;

-        практичність.

Підібрати мінітрактор відповідо до ваших особистих чи бізнесових потреб з радістю допоможуть консультанти компанії «Трактор №1». В нашому онлайн-магазині чи відділенні в одному з міст України кожен охочий має змогу оглянути представлену продукцію від кращих японських, корейських, китайських та вітчизняних брендів й купити мінітрактори за доступними цінами.