Китайський чи японський: який мінітрактор обрати?

30 вер. 2021 17:10:32
Китайський чи японський: який мінітрактор обрати?

На сьогоднішній день перед українськими аграріями відкритий ринок з технікою від китайських, японських та європейських торгових марок. Кожна з моделей володіє своїми перевагами та недоліками. Як визначитись, який саме мінітрактор стане корисним помічником у господарстві? У цій статті ми поділимось з вами кількома підказками.

Відмінність між китайськими та японськими мінітракторами

Продукція японських брендів відзначається високою якістю і, відповідно, високою вартістю за сам продукт та його обслуговування. Китайські ж мінітрактори більш доступні, прості в експлуатації, а знайти потрібні деталі до них буде в рази легше.

Сказати, яку техніка з цих двох варіантів буде кращою, складно, оскільки довговічність експлуатації залежить не лише від виробника, а й від умов використання та зберігання техніки, регулярності догляду за нею тощо. Разом з тим, спеціалісти та досвідчені аграрії рекомендують: якщо ви маєте на меті придбати машину, яка швидко окупить себе й дасть вам зекономити на початках, то слід обирати китайський мінітрактор, а якщо ж ви шукаєте агрегат, що слугувати вам не одне десятиліття й ви готові віддати за нього трохи більше – вашим вибором стане японська модель.

Що слід врахувати перед покупкою

  1. Потужність двигуна. Для роботи у межах домашнього господарства вистачить техніки з 20 к.с. Якщо ж планується обробка середніх чи великих полів, то орієнтуватись варто на показник 35-45 к.с.
  2. Вал відбору потужності. Мінітрактори з валом відбору потужності з показником 540 об/хв прекрасно підійде для нескладних завдань. Для більш серйозної роботи слід підбирати техніку, де ВВП видає 720-1000 обертів за хвилину.
  3. Колія. Мінітехніка часто використовується для обробки рядків та збору врожаю. Аби така робота була комфортною та ефективною, слід переконатись, що агрегат має функцію регулювання колії. Для передньої колії рекомендовано 120-3000 мм, а для задньої – 1250-1550 мм.
  4. Навісне обладнання. Можливість оснастити мінітрактор додатковим спорядженням значно розширить список функцій, які зможе виконувати ваша техніка.

Де купити мінітрактори?

Компанія «Трактор №1» пропонує широкий асортимент товарів для сільськогосподарської діяльності. В наших каталогах кожен охочий може ознайомитись з описом мінітракторів не лише японського та китайського, а й корейського чи українського виробництва. Також ми пропонуємо вам шанс на власні очі переконатись у перевагах представлених нами агрегатів! Для цього слід завітати у наше представництво у одному з міст України й отримати кваліфіковану консультацію від менеджерів на місці.