Як підготувати мінітрактор до зими

30 лист. 2021 14:15:27
Як підготувати мінітрактор до зими

Мінітрактор являється багатофункціональним агрегатом, призначеним для обробки ділянок площею до 10 га. З його допомогою можна готуватись до посіву культур, збирати врожай та прибирати територію, транспортувати вантажі, а також виконувати справи у межах комунальної сфери чи використовувати для догляду за присадибною ділянкою. З всього перерахованого вище можна зрозуміти, що мінітрактор – це машина, робота для якої знайдеться у будь-яку пору року. В цій статті ми поговоримо про підготовку техніки до зимового періоду, адже саме в цей час вона потребує особливих умов догляду та експлуатації.

Що робити з мінітрактором взимку?

Існує декілька відповідей на це запитання. З настанням холодів мінітрактор можна:

-        продовжувати використовувати для роботи, при цьому враховуючи погодні умови;

-        залишити в гаражі до настання тепла;

-        залишити надворі, щільно закутавши його брезентом.

Безумовно, кожен господар приймає рішення відповідно до власних потреб та можливостей. Та незалежно від розвитку подій існує декілька загальних правил, дотримання яких допоможе зберегти техніку у відмінному стані й готовності до якісної роботи у майбутньому.

Перш за все, після останнього робочого виїзду, мінітрактор потрібно повністю помити, приділивши особливу увагу ділянкам з брудом. Якщо бруд не прибрати, то з настанням морозів він може замерзнути, що, в свою чергу, перешкоджатиме подальшому нормальному функціонуванню техніки.

Всі металічні поверхні мінітрактора спеціалісти рекомендують обробити хоча б тонким шаром моторного масла. Це сприятиме захисту від морозу та вологого повітря.

Також важливо приділити увагу очистці навісного обладнання. Слід перевірити його на наявність пошкоджень і за потреби усунути їх, заточити ріжучі деталі й також обробити маслом.

Якщо ваш чотирьохколісний помічник має несправності, то краще всього усунути їх до «зимівлі».

Де купити мінітрактори в Україні за доступною ціною

Якщо ви шукаєте надійну та якісну техніку, то «Трактор №1» точно знайде що вам запропонувати. В каталогах на нашому сайті представлено товари від кращих японських, корейських, китайських та українських брендів.