Як підготувати мінітрактор до весни

28 лют. 2020 15:59:09
Як підготувати мінітрактор до весни

Мінітрактори використовують у кожну з пір року, однак саме навесні потреба у цій техніці є надзвичайно великою. Враховуючи рівень навантаження, якому буде піддаватись мінітрактор у весняний період, слід подбати про належну підготовку чотирьохколісного помічника. Про важливі нюанси, інформація про які може стати в нагоді господарям, ми вирішили розповісти у цій статті.

«Пробудження» після зими

Далеко не всі аграрії використовують мінітрактори впродовж зими. Більшість техніки з приходом холодів відправляється у гаражні приміщення чекати більш сприятливих для роботи погодних умов. І те, наскільки мінітрактор буде готовий до нового сезону, значною мірою залежить від умов, в яких він зберігався впродовж зими, а також від того, наскільки ретельно й якісно був проведений перший техогляд після зими.

Одна з найбільш актуальних та найбільш складних проблем при зимівлі техніки – волога, що може негативно впливати на металічні деталі конструкції й призводити до їхнього ржавіння або навіть часткового виведення з ладу. Тому рекомендується обов’язково перевіряти на наявність проблем такого роду перш, ніж розпочинати роботу.

Діагностика мінітрактора перед весняним сезоном

Цей процес проходить у декілька етапів:

1. Спершу потрібно перевірити стан двигуна.

2. Після цього подбати про наявність рідин, за потреби замінити їх та перевірити всі вузли.

3. Замінити несправні елементи, якщо у цьому є необхідність.

Мастило, гальмівна та охолоджуюча рідина – перед початком весняного періоду всі ці рідини слід замінити й провести загальний ретельний огляд мінітрактора. Підготовчий етап включає також змащення вузлів та підтягнення ременів. Далі слід привести двигун в роботу й переконатись, що порушень немає. Якщо ж ви помітили несправності, зниження потужності чи що колір викидів змінився – не полінуйтесь звернутись до сервісного центру. Не зайвим буде також провести декілька пробних поїздок аби переконатись, що техніка готова до нового сезону. Варто розуміти, що від цих кроків залежить не лише продуктивність подальшої роботи техніки, а й ваша особиста безпека.

Де купити мінітрактори в Україні?

Наполегливо рекомендуємо вам звернути увагу на каталоги нашого онлайн-магазину мінітракторів «Трактор №1». Там ви зможете знайти великий асортимент товарів від японських, корейських, китайських та вітчизняних виробників, у якості та надійності яких не доведеться засумніватись. Кожен наш як новий потенційний покупець, так і давній клієнт має можливість завітати до представництва й на власні очі побачити моделі нових мінітракторів, поспілкуватись з кваліфікованими консультантами та отримати корисну пораду стосовно майбутньої покупки чи вже наявної в арсеналі техніки. Крім цього, ми радо допоможемо вам у телефонному чи онлайн-режимі. Контактні дані вказані на сайті.