Зміна ширини колії мінітрактора

2 лип. 2018 18:35:27
Зміна ширини колії мінітрактора

Чи не кожна модель сучасних мінітракторів має опцію зміни ширини передньої та задньої колії. Ця зміна являє собою регулювання відстані між крайніми точками обох коліс. Така функція стає в нагоді при виконанні різних господарських справ – догляду за садом чи городом, при посадці овочів, фруктів, збору урожаю тощо.

Міжрядкова ширина різних сільськогосподарських культур

Здійснювати регулювання колії необхідно, враховуючи особливості посаджених культур та ширини ряду насаджень. На родючих землях України зазвичай вирощують картоплю, кукурудзу, соняшник, цибулю, часник та інші рослини і кожна з них відрізняється по ширині міжрядкової відстані.

Наприклад, між рядками картоплі рекомендовано залишати відстань 70-75 см, кукурудзи – 60-70 см, соняшника – 70-75 см, помідорами, капустою та іншими сільськогосподарськими рослинами такого типу – від 50 до 60 см, а вузькі рядки часнику чи цибулі рекомендовано розміщувати на відстані 20-40 см один від одного. Таким чином, у невеликому господарстві, в догляді за яким мінітрактор стане гарним помічником, міжрядкова ширина в середньому становить 40-70 см.

Відповідно до цих показників регулюється колія техніки. У більшості мінітракторів ширина колії складає 70 см. Підлаштувати її під власні потреби без знання особливостей машини досить непросто, оскільки ця функція здійснюється з урахуванням розміру шин, доступної відстані, на яку можна перемістити диски колес, а також приводу мінітрактора тощо.

Параметри та можливості сучасної техніки

Свої особливості має і саме розміщення коліс. Відповідно до заводської збірки передбачається два способи зміни ширини колії – плавне та ступеневе.

Моделі заднього приводу тракторів від таких українських та китайських фабрик, як ХТЗ, Xingtai, Shifeng, Dong Feng володіють функцією регулювання обох колій. Для передніх коліс відстань в середньому може становити від 950 до 1200 мм, для задніх – від 110 до 1400 мм. Максимальний показник – 1500 мм.

У повноприводних тракторах передбачається плавне регулювання задньої колії шляхом переміщення муфти осі або перевертання диска. А передній міст розширюється через заміну коліс місцями.

На відміну від китайських, корейських та українських моделей тракторів, у японських моделях ширину колії доступно відрегулювати у межах 800-1000 мм. Проте такий варіант цілком підійде для невеликого господарства, городу з насадженнями вузькими рядами.

Корисні поради стосовно регулювання відстані між колесами техніки

Для того, щоб правильно відрегулювати ширину колії мінітрактора слід враховувати:

- Площу ділянки, на якій доведеться працювати;

- Специфіку висадки різних сільськогосподарських культур;

- Параметри вашого мінітрактора, зокрема відстань між крайніми точками коліс;

- Спосіб регулювання колії трактора.

Наша пропозиція

Компанія «Трактор №1» пропонує вам не лише можливість купити мінітрактори від найкращих японських, корейських, китайських та вітчизняних торгових марок, а й отримати детальну консультацію від кваліфікованих працівників. Поспілкуватись з менеджерами нашого магазину ви можете подзвонивши за телефонами, вказаними на сайті, або написавши на адресу електронної скриньки. Також будемо раді бачити вас у відділеннях компанії у таких містах, як: Львів, Луцьк, Кропивницький, Мукачево, Стрий, Івано-Франківськ та Чернівці.

Зі свого боку ми пропонуємо якісні товари та гнучкі умови здійснення покупки, можливість доставки вашого придбання, кваліфіковану консультацію та сервісне обслуговування. Тож сподіваємось на плідну співпрацю з вами!