Регулювання плуга на мінітракторі

24 вер. 2018 12:49:24
Регулювання плуга на мінітракторі

Покупка мінітрактора – це вагоме рішення не лише для власників невеликих угідь, а й для господарів, яким доводиться обробляти великі поля. З мінітехнікою виконувати аграрну роботу буде набагато простіше та швидше більшою мірою через можливість оснастити її необхідним навісним обладнанням.

Переваги використання мінітракторів

Обробка грунту на сьогоднішній день – це процес, який здійснюється з залученням механізованої техніки. Завдяки оранню створюються необхідні умови для росту різних аграрних культур. Ця діяльність включає у тебе підготовку грунту шляхом позбавлення його від решток рослин, які росли на даній території до цього. Для полегшення роботи використовують трактори й мінітрактори з спеціальними насадками. Одним з прикладів корисного та функціонального спорядження являється плуг. Залежно від типу виконуваної роботи його можна відрегулювати.

Для досягнення високих та ефективних результатів під час орання, плуг за потреби регулюють на велику чи середню глибину. Мінітрактори прийнято оснащувати плугами на один, два або три корпуси. Кожен з варіантів має один і той самий принцип роботи – підняття земляного шару та зміна його положення.

Різновиди плугів та особливості їхнього регулювання

Для сільськогосподарських потреб виготовляють плуги таких типів:

-          Дискові;

-          Оборотні;

-          Роторні.

Перед покупкою плуга та початком його регулювання особливо важливим є врахування особливостей грунту та його структуру. Тверду землю необхідно обробляти з високим зволоженням дисковими сферичними плугами. Завдяки гострим краям навісного обладнання доступно розрізати будь-який пласт, тим самим підготувавши його для подальшої роботи.

Перед початком регулювання плуга варто врахувати:

-          Рельєф;

-          Тип грунту;

-          Рівень забрудненості залишками попередньо вирощуваних культур тощо.

Глибина оранки може досягати показника у 50 см. Середній рівень обробки землі передбачає оранку глибиною у 20 см.

Як приклад, візьмемо мінітрактор, оснащений спеціальним спорядженням для кріплення навісного обладнання та двосторонній плуг. Варто пам’ятати, що регулювання слід виконувати на рівній поверхні. Під ліві колеса мінітрактора з піднятим догори плугом слід підкласти бруски довжиною 17-19 см. Якщо техніка повнопривідна, під заднє колесо треба підкласти дошку на кілька сентиментів нижче. Якщо задній привід є ведучим, то бруски повинні бути однакового розміру.

Чому слід обрати бруски саме 17-19 см? Бруски такої довжини обираються за умови регулювання плуга для оранки глибиною у 20-22 см. Це можна пояснити тим, що під час роботи мінітрактора центр його тяжесті буде зміщений вправо. Ліві колеса будуть котитись по м`якій поверхні й можуть трохи буксувати. Тому для забезпечення оранки потрібної глибини слід урахувати можливу похибку у кілька сантиметрів.

Наступний крок – налаштування першого корпуса плуга для забезпечення необхідної ширини оранки. Відстань між крайньою точкою лемеха до пласкої поверхні внутрішнього колеса повинна складати 10 відсотків від ширини захвата корпуса плуга. Регулювати доведеться і розташування лемеха, опустивши плуг до землі таким чином, щоб ріжуча частина щільно прилягала до поверхні землі. Необхідно також звернути увагу на те, щоб польова дошка була при піднята на 2-3 см. Інакше під час орання вона буде доторкатись до дна борозни.   

Що ми можемо запропонувати?

Компанія «Трактор №1» - це один з найкращих постачальників не лише якісної мінітехніки від корейських, китайських, японських та вітчизняних виробників, а й необхідного навісного спорядження.  На нашому сайті кожен охочий зможе ознайомитись з широким асортиментом товарів й купити мінітрактори та додаткове спорядження до них за доступними цінами.