Правила вдалого вибору мінітрактора

16 жовт. 2018 16:39:25
Правила вдалого вибору мінітрактора

Механізація праці значним чином полегшила життя аграріям та власникам земельних ділянок, адже з допомогою такої техніки як мотоблоки та мінітрактори доглядати за господарством стало в рази простіше. На сьогоднішній день існує велике різноманіття спорядження для аграрної та сільськогосподарської діяльності. Це одночасно і розширює вибір, і ускладнює його. Якому мінітрактору надати перевагу? Що обов’язково слід врахувати? Як зробити правильний вибір? Ми поділимось з вами корисними практичними рекомендаціями, які допоможуть придбати надійного помічника для роботи на полі, городі чи присадибній ділянці.

Важливі параметри

Існує цілий список характеристик, які неодмінно слід враховувати при виборі мінітрактора для власного господарства. Розмір техніки – одна з них. Цей критерій є важливим тому, що від габаритів мінітрактора буде залежати те, який спектр функцій він буде виконувати й яку ділянку території буде здатен обробити. Основна перевага мінітехніки – її висока маневреність та компактність. Такі машини вдало підходять для догляду за газоном та невеликими територіями біля будинку. Якщо ж ви прагнете підібрати техніку для складної роботи на полях, то варто надати перевагу більш тяжчим та функціональним моделям.

Не менш важливим параметром є вага. Найкращими вважаються моделі зі співвідношенням 40-50 кг на 1 к.с. Така техніка залишатиметься комфортною для використання на невеликих територіях, маневреною та функціональною.

Ще один важливий параметр – це потужність. На нього необхідно зважати незалежно від виду майбутніх робіт. Для нескладних завдань, таких як стрижка газону, догляд за садом підійдуть моделі потужністю від 12 к.с. Якщо ви плануєте експлуатацію техніки на територіях понад 5 гектарів, варто обирати більш тяжкі машини потужністю від 24 к.с.

Для досвідчених аграріїв важливим критерієм є і матеріал, який використовувався для виготовлення мінітрактора. Найбільш оптимальним вважається оцинкований метал, який не піддається корозії.

Бензиновий чи дизельний мінітрактор

Кожен з варіантів має свої переваги. Бензинові мінітрактори – прості в експлуатації та технічному обслуговуванні, здатні гарно адаптовуватись як до низьких, так і до високих температур, а також приносять мінімум шуму під час роботи. Проте такі моделі не є довговічними й потребують великої кількості палива.

Що стосується дизельних мінітракторів, то вони вирізняються своєю економічністю та тривалим терміном роботи. Серед переваг таких моделей також:

-          Висока продуктивність;

-          Висока потужність;

-          Здатність працювати при високих температурних показниках;

-          А також висока функціональність.

Що ми можемо запропонувати

Безумовно, вибір нового мінітрактора – це справа, яка потребує значних сил та уваги від майбутнього власника. Компанія «Трактор №1» не лише надає широкий вибір якісної техніки від провідних брендів у сфері виготовлення мінітракторів, а й пропонує кваліфіковану консультацію. У нашому онлайн-магазині чи одному з представництв кожен охочий зможе купити мінітрактор, отримати корисну пораду, дізнатись про можливості сервісного обслуговування, а також способи оплати та доставки свого замовлення.