Особливості експлуатації мінітрактора з кабіною

4 січ. 2019 19:54:47
Особливості експлуатації мінітрактора з кабіною

За останні роки кількість мінітракторів з кабінами та кондиціонерами в Україні зросла у рази. Це вкотре доводить, що вітчизняні аграрії навчились використовувати для роботи не лише ефективну, а й зручну техніку.

Ми виокремили основну інформацію, яку обов`язково повинні знати всі власники мінітракторів з кабінами задля забезпечення власної безпеки та турботи про своє здоров`я.

Про факти

В кабіні мінітрактора, який стоїть припаркованим з закритими вікнами в затінку впродовж цілого дня, може міститись бензол у обсязі 400-800 мг. Якщо він стоїть на сонці при температура понад +16◦С, то рівень бензолу в салоні підвищується до показника 2000-4000 мг, що у 40 разів вище за норму.

 Мінітрактори ж – це той вид техніки, який рідко коли простоює в затінку. Впродовж практично цілого дня мінітрактор працює під палючим сонцем, а водії, які знаходяться в кабіні з закритими або не повністю закритими вікнами, вдихають надмірну кількість бензолу, що може згубно вплинути на їхнє здоров`я.

Що таке бензол і чим він небезпечний?

Бензол являється шкідливим для кісток, печінки, нирок та інших органів токсином. Він наносить велику шкоду організму й шкодить його нормальному функціонуванню. Бензол – це токсин, який може викликати рак.

Інструкції по експлуатації мінітракторів включають у себе інформацію, яка пояснює принцип роботи кондиціонера й правила експлуатації техніки з кабіною, у якій він розміщується. Проте там не вказано, яку шкоду організму може нанести бензол.

Варто пам`ятати!

Перед тим, як увімкнути кондиціонер, слід відкрити вікно кабіни на 2-3 хвилини. Це необхідно зробити для того, щоб з салону мінітрактора вийшло все повітря, що містить бензол, який утвоюється внаслідок нагрівання пластику. 

Категорично забороняється вмикати кондиціонер відразу після запуску двигуна. Перед увімкненням кондиціонера слід залишити вікна відкритими впродовж кількох хвилин після початку роботи двигуна.

Що ми пропонуємо?

Онлайн-магазин компанії «Трактор №1» - це місце, де можна не лише купити мінітрактори від перевірених часом вітчизняних, японських, корейських, китайських виробників, а й отримати професійну консультацію й сервісне обслуговування.

В наших каталогах представлено мінітрактори від таких торгових марок, як:

-          Chery-Zoomlion;

-          Dongfeng;

-          Foton-Lovol;

-          Jinma;

-          Shifeng;

-          Xingtai;

-          Kioti;

-          Branson;

-          Mitsubishi;

-          ХТЗ;

-          Булат та ін.

Ми з великою відповідальністю ставимось до своєї роботи й намагаємось робити все можливе для того, щоб співпраця з нашими клієнтами для обох сторін приносила гарний результат й позитивні емоції.