Мінітрактори для саду чи дачі

31 лип. 2020 17:38:51
Мінітрактори для саду чи дачі

Сезон сільськогосподарських робіт у самому розпалі, а це означає, що у господарів немало роботи, пов`язаної з доглядом за своєю земельною ділянкою. В насичений робочий період не обійтись без хороших та надійних помічників. Власники заміських будинків у якості допоміжної техніки обирають мінітрактор. Завдяки цьому невеликому, однак дуже функціональному агрегату турбуватись про сад чи газон буде в рази простіше та ефективніше.

На сьогоднішній день є безліч моделей мінітехніки. І мета цієї статті – допомогти вам з вибором.

В чому переваги мінітракторів?

У виконанні садівничих справ мінітрактор має безліч переваг. Перш за все – це зручність. Комфортне сидіння та нескладна технологія управління транспортом говорить сама за себе. Водію необхідно лише переконатись у справності свого «помічника», визначитись з параметрами стрижки газону та швидкістю і – вперед! З допомогою садового мінітрактора можна навіть створювати оригінальні газони, все залежить лише від віртуозності, вподобань господаря та можливостей техніки, зокрема, невеликого радіусу розвороту.

Характеристики мінітехніки

Спеціалізовані мінітрактори для саду повинні володіти такими деталями:

-          Великі колеса, які завдяки повному приводу здатні робити маневреність простим та легким;

-          Зручне кермо;

-          Наявність гідростатичної передачі;

-          Наявність регулюючого крісла з підлокітниками;

-          Наявність фар, що дають можливість працювати ввечері та за умов поганої видимості у похмуру погоду чи через туман;

-          Інформаційна панель.

Що врахувати перед покупкою мінітрактора

Перед тим, як купити мінітрактор для саду необхідно визначитись з типом та обсягом робіт, а також подумати над відповідним навісним або причіпним обладнанням, адже багатофункціональність садового трактора забезпечується саме завдяки йому. Зазвичай для робіт на дачі обирають транспортні візки, преси чи катки, щітки або різноманітні насадки для збору листя та трави. Причіпне обладнання зазвичай застосовують для транспортування невеликих грузів.

Здійснювати вибір садового мінітрактора необхідно, зважаючи на місцевість, на якій Вам доведеться працювати. Наприклад, на рівній ділянці зручним буде мінітрактор з автоматичною коробкою передач, оскільки ним простіше керувати. А для гористої поверхні можна обрати транспорт з механічною трансмісією.

Варто також враховувати потужність мінітрактора. Традиційно садові трактори мають 12-28 кінських сил. Чим потужнішим буде ваш «помічник», відповідно, тим швидше Ви зможете справитись з поставленою задачею. Проте слід не забувати, що від кількості кінських сил залежить і витрата палива.

Суперниками садових мінітракторів являються газонокосарки та райдери. Проте мінітрактору немає рівних, адже його переваги – це:

  • Висока ефективність роботи;
  • Багатофункціональність;
  • Комфортні умови для водія;
  • Компактний розмір;
  • Простота обслуговування;
  • Легкість управління;
  • Мінімальні затрати сил та часу на експлуатацію.

На сайті нашого онлайн-магазину «Трактор №1» Ви можете ознайомитись з мінітракторами найвідоміших японських, корейських та китайських виробників. З бажанням дізнатись більш детальну інформацію про товари або задати питання звертайтесь до наших консультантів. Ми з радістю допоможемо вам у виборі!