Як доглядати за системою охолодження мінітрактора

4 квіт. 2019 21:46:51
Як доглядати за системою охолодження мінітрактора

Охолодження – важливий процес для ефективної та справної роботи будь-якого мінітрактора. Під час обробки землі, догляду за присадибною ділянкою чи виконанні комунальних робіт мінітехніка витримує сильне навантаження. Тож для того, щоб вона прослужила якомога довше, слід подбати про належне охолодження, завдяки якому вузли тракторних механізмів будуть зберігати нормальну температуру.

При сильному нагріванні деталі двигуна стають менш міцними, швидше «зношуються» й частіше виходять з ладу. При зниженні температури теж виникають проблеми: потужність двигуна знижується, а витрати палива, навпаки, збільшуються.

Види охолоджувальних систем та особливості кожної з них

В мінітракторах охолодження може бути двох видів:

-          водяне;

-          й повітряне.

Водяне охолодження краще відводить тепло, а це, в свою чергу, значно зменшує нагрів деталей.

Другий вид вирізняється компактністю, оскільки в конструкції відсутній радіатор, система подачі води та інші громіздкі деталі. До того ж, повітряне охолодження важить набагато менше й існує набагато менша імовірність поломки. Порівняно з системою водяного охолодження, проводити технічне обслуговування цієї набагато простіше. Завдяки повітряному охолодженню двигун швидше прогрівається й запускається.

Як доглядати за системою охолодження мінітрактора

Важливо завжди пам’ятати про те, що температура охолоджувальної рідини повинна становити близько 90 градусів. Регулювати температуру води можна за допомогою «шторок». Доливати воду в радіатор при вимкнутому тракторі категорично заборонено. Робити це слід тільки на прогрітому двигуні, а саму рідину лити тонкою струйкою.

Не варто забувати про регулярну перевірку рівня охолоджувальної води в радіаторі, а також про те, що систему охолодження слід промивати водою. Не зайвим буде час від часу контролювати натяг ременів вентилятора, змащення підшипників та шківа.

При появі найменших проблем в системі охолодження мінітрактора, слід обов’язково звертатись до спеціалістів. Спроби самостійно усунути неполадки можуть тільки нашкодити вашій техніці.

Що ми пропонуємо

Онлайн-магазин мінітехніки «Трактор №1» - це місце, де в широкому асортименті представлено продукцію від найкращих світових японських, китайських, корейських та вітчизняних виробників. Своїм клієнтам ми готові запропонувати не лише купити мінітрактори за доступною ціною, а й отримати кваліфіковану консультацію, можливість замовити доставку та сервісне обслуговування, якщо у цьому виникне потреба.

За детальною інформацією звертайтесь за номерами гарячої лінії чи у представництва нашої компанії.