Двигун мінітрактора та правила його експлуатації

14 черв. 2018 21:39:13
Двигун мінітрактора та правила його експлуатації

Ефективність, справність та довговічність техніки значної мірою залежать від роботи двигуна. Двигун є елементом конструкції трактора, який потребує до себе особливої уваги. Для того, щоб він працював без проблем, слід зважати на таке:

-          Якість палива та масла;

-          Якість деталей самого двигуна;

-          Процес обміну тепла;

-          Процес роботи очисної системи;

-          А також рівень навантаження, який здатен витримати двигун.

Незалежно від того, наскільки якісним є двигун та наскільки часто він був в ремонті, кожен відповідальний та уважний господар повинен пам’ятати про те, що профілактика роботи двигуна є дуже важливою для покращення роботи техніки та подовження терміну її експлуатації.

Існує декілька елементарних правил роботи двигуна, якими у жодному разі не можна нехтувати. Одним з них є перевірка таких деталей, як:

-          Рівень масла;

-          Рівень охолоджувальної рідини;

-          Герметичність з`єднання тракту впуску;

-          Справність системи обміну повітря;

-          Фільтри та їхній стан.

Перш, ніж починати роботу двигуна, його потрібно прогріти до 600 градусів, а впродовж роботи слідкувати за тим, щоб температура не перевищувала 900 градусів. Під час експлуатації слід пам’ятати і про те, що частота обертання колінчатого вала сягала показника у 75% від номінальної частоти і не більше.

Якщо трактор зазнав капітального ремонту, продовжити термін його експлуатації можливо завдяки дотримання наступних вказівок:

  1. Уникнути використання причіпного обладнання.
  2. Обмежувати роботу двигуна до 15 хвилин.
  3. Слідкувати за тим, щоб робота колінчатого валу відбувалась на мінімальних обертах.
  4. Не зупиняти двигун відразу після роботи в умовах великого навантаження.
  5. Особливо уважно дотримуватись правил, пов’язаних з використанням палива та мастила.
  6. Дотримуватись рівня призначеного показника вантажопідйомності трактора.
  7. Здійснювати заміну мастила та промивати фільтри через кожні 8 годин роботи.  
  8. Не запускати двигун з буксиру.

Врахування цих правил допоможе подовжити експлуатацію мінітрактора на кілька років та покращити його роботу загалом.

 

Кожен, навіть дуже досвідчений власник мінітехніки, інколи може потребувати консультації спеціалістів. Компанія «Трактор №1» надаємо можливість всім охочим не лише купити мінітрактор, а й дізнатись більше про специфіку роботи цієї техніки та особливості догляду за нею від висококваліфікованих працівників нашого магазину.

Поспілкуватись з консультантами можливо, зателефонувавши за вказаними на сайті номерами гарячої лінії чи особисто у одному з представництв нашої компанії. Знайти нас можна у таких містах: Львів, Івано-Франківськ, Кропивницький, Луцьк, Мукачево, Стрий та Чернівці.

Зі свого боку ми постараємось зробити все можливе для того, щоб якісна техніка від вітчизняних, японських, корейських та китайських брендів знайшла своїх щасливих власників, а власники – не пошкодували про здійснену у нашому магазині покупку!