Догляд за шинами мінітрактора

30 бер. 2018 16:28:26
Догляд за шинами мінітрактора

Для українських аграріїв мінітехніка вже давно стала гарним та надійним помічником. Широкий асортимент моделей та можливість вибору різноманітного навісного обладнання дозволяє використовувати мінітрактори не лише при виконанні сільськогосподарських робіт, а й у комунальній сфері та у межах приватного господарства також.

Надійність та безпека під час роботи на мінітракторі у значній мірі залежить від правильно підібраних шин. Це стосується як ведучих, так і направляючих коліс.

В основному мінітрактор експлуатується:

- У полі;

- По грунтових дорогах;

- Та по дорогах з твердим покриттям.

Саме тому при виборі техніки обов’язково потрібно враховувати особливості покриття території, на якій вона буде здійснювати свою роботу.

Особливість шин мінітрактора

Робота на мінітракторі буде безпечною та надійною, якщо його шини будуть володіти такими характеристиками, як:

- Захист та опір до стирання;

- Утримання колії;

- Самоочищення протектора;

- Низький рівень питомого тиску на грунт;

- Та довговічнісь.

Догляд за шинами

Як і кожна деталь мінітрактора, шини піддаються сильним навантаженням, впливу тиску та температур, ударам, поштовхам та взаємодіють з різними типами грунтів. Саме робота у умовах посиленої важкості є головною причиною уважного догляду за шинами.

Продовжити їхню довговічність та забезпечити власну безпеку під час роботи можна, виконуючи наступні дії:

1. Регулярно (один-два рази у місяць) перевіряти тиск у шинах та вчасно їх підкачувати, якщо показник нижче норми.

2. Проводити ретельний огляд шин, очищувати їх від забруднень.

3. Своєчасно позбавляти протектор від бруду та зайвих предметів.

4. Не експлуатувати трактор якщо його шини спущені.

5. Уникати простою техніки на спущених шинах.

6. Не залишати мінітрактор впродовж тривалого часу під палючим сонцем.

Важливу роль відіграє те, як саме керують технікою. Необхідно акуратно водити мінітрактор, уникати різких стартів та зупинок, крутих поворотів та дотримуватись зазначеної швидкості, особливо на дорогах з поганим покриттям.

Перевірка тиску шин

Якщо під час водіння мінітрактора виникає відчуття, що машину «водить зі сторони в сторону», то це свідчить про те, що терміново необхідно перевірити тиск у шинах.

Якщо показник буде перевищувати показник норми, то колеса стануть занадто твердими і здійснювати управління мінітрактором буде проблематично. Це може стати причиною поганого зчеплення з грунтом та швидкому зношенню окремих ділянок колеса.

Понижений тиск в шинах – це теж недобре. Через це витрати палива можуть зрости в рази. Внутрішня температура в шині, як і опір крутильного моменту колеса. Поверхня зчеплення з грунтом буде пласкою, чере що трактор буде грузнути у м’якому грунті.

Рівень тиску шин тої чи іншої моделі трактора можна дізнатись з документації, яка надається при його покупці. Перевірку цього показника виконують спеціальним пристроєм – манометром. Для цього його необхідно вставити в ніппель шини і провести заміри. Це необхідно виконувати лише за умови, що трактор не був в експлуатації, адже після тривалої роботи машини в колесі збільшується температура і, відповідно, збільшується тиск.

 В чому полягає наша пропозиція?

Компанія «Трактор №1» - найкращий постачальний мінітехніки в Україні. У нас ви не лише маєте можливість купити мінітрактор японських, корейських, китайських та вітчизняних виробників, а й отримати детальну консультацію з питань покупки та експлуатації техніки.