Чим вирізняються мінітрактори з реверсом

12 лют. 2019 21:38:24
Чим вирізняються мінітрактори з реверсом

За останні кілька років український ринок спеціалізованої техніки поповнився низкою моделей мінітракторів з коробкою переключення передач з реверсом. З цієї статті ви дізнаєтесь в чому їхня особливість, де вони можуть застосовуватись та чому користуються популярністю серед аграріїв, комунальників та господарів.

Що являє собою реверс

У перекладі з англійської «reverse» означає «повертатись назад». Цим словом позначається спеціальний механізм, основна функція якого – забезпечення можливості змінювати напрям руху. В мінітракторах реверс являє собою елемент механічної коробки передач. Він має особливу конструкцію привідних шестернів. Механічна КПП з реверсом на відміну від класичної має додаткову кількість привідних шестернів, завдяки яким спрямовується рух інших шестернів коробки передач.

Як застосовується реверс під час експлуатації мінітрактора

Завдяки КПП з реверсом мінітехніка працює більш ефективно й ергономічно. Реверс дає можливість змінювати напрям руху трактора вперед чи назад, не переключаючи при цьому увімкнену на даний момент передачу.

Якщо під час їзди на, до прикладу, другій підвищеній передачі виникає потреба змінити напрямок руху й рухатись заднім ходом, водій мінітрактора з КПП з реверсом здійснює три кроки:

1. Зупиняє трактор.

2. Вижимає педаль зчеплення.

3. Переводить важіль реверса у положення «Рух назад».

Де застосовуються мінітрактори з реверсом

Більшість українських аграріїв користуються мінітехнікою задля підвищення ефективності роботи й її одночасного полегшення. В ситуаціях, коли виникає необхідність змінювати напрям руху під час їзди вперед або назад використовують мінітрактори з реверсом. Зокрема при виконанні таких завдань, як:

-          очищення території від снігу;

-          переміщення грунту за допомогою переднього навісного обладнання;

-          робота з фронтальним навантажувачем;

-          транспортування вантажів за допомогою тракторних причепів;

-          оранка земельних ділянок плугом.

Мінітрактори з реверсом порівняно з моделями мінітракторів з класичною КПП вирізняються своєю функціональністю, тому можуть використовуватись у якості основної техніки для роботи на полі, на будівництві, а також в межах комунальних чи приватних господарств.

Які мінітрактори мають коробку переключення передач з реверсом

З-поміж усіх сучасних виробників спеціалізованої техніки виготовленням мінітракторів з реверсом займаються такі фірми, як Jinma, Chery, Foton, Lovol та Zoomlion. Продукцію від цих та інших японських, корейських, китайський та українських брендів ви можете придбати на нашому сайті. Компанія «Трактор №1» має значний досвід роботи на ринку мінітехніки й готова запропонувати вам купити мінітрактори вищої якості за доступними цінами!